Fotopagina

Destination Viking Association

In het schilderachtige Catoira, aan de Noord-Spaanse kust, vond de jaarvergadering van de Destination Viking Association plaats. Te midden van dit idyllische landschap, doordrenkt van de erfenis van de Vikingen, werd een bestuurslid voor een tweede termijn verkozen. Dit groene gebied, doordrenkt met meer regen dan zelfs Nederland kent, kenmerkt zich door zijn lage, fjord-achtige landschappen. De aanwezigheid van de Vikingen is hier tastbaar, hun nalatenschap verweven met de natuurlijke pracht van dit betoverende stukje van de wereld.

Met meer dan 80 toegewijde leden, waaronder het Museumpark Archeon, verenigt de DVA zich in de missie van ‘Follow the Vikings’, een deel van het EU Cultural Route-programma, waarin de rijke geschiedenis en erfgoed van Europa worden gevierd en verkend.

Een glimp van het verleden

Op deze gedenkwaardige dag werd de vernissage van de tentoonstelling ‘There is No Planet B’ in Museumpark Archeon gevierd.

Van links naar rechts zien we Eva IJsveld, archeologe gespecialiseerd in prehistorisch textiel, Monique Veldman van Archeon, wethouder Anouk Noordermeer van de gemeente Alphen aan den Rijn, Jack Veldman van Archeon, paleontoloog Melanie During en archeloog van Archeon Jeroen van Eijk.

Het Gouden Moment: Samen voor Erfgoed

De kracht van samenwerking en toewijding schittert op de dag van de intentieverklaring in Museumpark Archeon.

Deze bijzondere gebeurtenis bracht op donderdag 25 augustus 2022 een aantal prominente namen samen in een gouden moment van erfgoed. Onder de waakzame blik van 400 onderzoekers en wetenschappers uit dertig landen van het XXV Limes Congres, werden belangrijke stappen gezet in het restauratieproces van de Zwammerdamschepen.

Op de foto zijn de volgende personen te zien:

  • Arjan de Zeeuw (namens staatssecretaris Cultuur Gunay Uslu van het ministerie van OCW)
  • Willy de Zoete (gedeputeerde voor de provincie Zuid-Holland)
  • Anouk Noordermeer (wethouder van Alphen aan den Rijn)
  • Tom Hazenberg (Hazenberg Archeologie)
  • Monique Veldman (Museumpark Archeon)
  • Jack Veldman (Archeon)
  • Liesbeth Spies (Burgemeester van Alphen aan den Rijn)
  • Jan Jehee (bestuurslid van de stichting Museumpark Archeon)
  • Twee bestuursleden van de organisatie van het congres.

Archeon in de schijnwerpers van de FD Gazelle 2023 uitreiking

Op 23 november straalde Museumpark Archeon in het schijnwerperlicht van de FD Gazelle 2023 uitreiking. Arnaud E. Veldman Jr. en Jack P. Veldman Sr. straalden trots en gepassioneerd op het podium. Het bedrijf behaalde de eer om erkend te worden als een van de 1000 snelst groeiende bedrijven in Nederland. Archeon, gelegen in West-Nederland, werd bekroond in de categorie van middelgrote bedrijven, waar het opviel door indrukwekkende groei in zowel omzet als het aantal Fte’s.

Meindert Stolk op bezoek bij Museumpark Archeon

Op 29 september bracht de gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland, de heer Meindert Stolk, een werkbezoek aan Museumpark Archeon. Deze mooie samenkomst werd gedeeld in De Telegraaf. Meindert Stolk werd ontvangen bij de Romeinse Zwammerdamschepen door Jack en Monique Veldman.

Start Nederlandse Romeinen Week

Jack Veldman openingDe Limes organisatie Romeinen Limes Nederland heeft het startschot gelost van de eerst jaarlijks terugkerende Romeinen Week.

In heel Nederland zullen alle museale instanties die betrokken zijn bij het Romeins verleden van Nederland zich presenteren. Dit alles in het kader van de Unesco Werelderfgoed nominatie van de Neder-Germaanse Limes.

toost op de Limes en ZwammerdamJack Veldman mocht bij de opening van de eerste Romeinen week van Nederland in mei 2015 in aanwezigheid van de wethouder van de gemeente Alphen aan den Rijn de heer Kees van Velzen en de voorzitter van Limes Nederland de heer Paul van der Heiden en Cees van Rooijen de startweek inluiden.

De feestelijke start van de Romeinen week werd bijgewoond door Legio II Avgvsta Nederland en genodigden en Vrienden van Archeon.

De overkapping, met een geheel in eiken uitgevoerd frame o.l.v. K Sars Scheepsbouw, van de replica van de Zwammerdam werd tevens gepresenteerd en daarmee ook de start van crowdfunding ” Kom mee aan Boord “.

IMG_2769

Foto Jack Veldman te midden van de Romeinen in het KWZ te Utrecht.

Voor de 17e keer organiseert Archeon in de eerste twee weken van augustus het Romeins Festival. Onderdeel van dit evenement is het inmiddels traditioneel te noemen bezoek, ook voor de 17e keer aan het KWZ Koningin Wilhelmina Kinderziekenhuis te Utrecht.

Als de kinderen geen dagje uit kunnen meemaken dan komt het Dagje Uit naar de kinderen. Zo werden de Romeinen van Archeon op woensdag 3 augustus 2016 ontvangen in het Theater van het Kinderziekenhuis. In de ontvangsthal konden de kinderen helmen passen, Romeins schrijven op een wasbord enz. Hierna werden ook de ziekenhuis kamers bezocht en werden aan alle kinderen leuke cadeautjes overhandigd.

Buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand

2009-09-090294_optAls buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand van de gemeente Alphen aan den Rijn sloot Jack Veldman de huwelijksvoltrekking tussen Isabelle Cordon en Pieter van Mastrigt in de fraaie ambiance het Klooster van Archeon op 18 september 2011.

2009-09-090292_optHet echtpaar ontmoette elkaar op
een apart geboekte  vakantie reis naar Spanje naar Tossa del Mar in 1995 en was sindsdien onafscheidelijk bij elkaar.

VOA

VOADe VOA, Verenging  Ondernemingen Alphen aan den Rij, de grootste ondernemingsvereniging van Nederland, organiseert de  jaarlijks XXL Lunch. Een lunch met een bijzondere gastspreker en dit alles speciaal voor de grotere ondernemingen van Alphen aan den Rijn.

Archeon organiseert deze lunch in de kloosterzaal van het middeleeuws Klooster.

Jack Veldman Alexander RinnooyDe  gast spreker was dit keer de heer Rinnooy Kan, lid van de S.E.R. en hoogleraar. Hij werd welkom geheten door Jack Veldman in de Klooster kruidentuin van Archeon.

DSCF2771De landelijke première van de verfilming van Kruistocht in Spijkerbroek naar de gelijknamige roman van Thea Beckman vond plaats in het Tuschinski Theater op het Buitenhof in Den Haag.

Jack Veldman was samen met de middeleeuwse crew van Archeon aanwezig om deze feestelijke première luister bij te zetten met de complete stoet Ridders en middeleeuwers. Jack Veldman staat hier samen met de floormanager van de opening Roderik van Buijnen.

DSCF2770

Foto hijskraanJack Veldman neemt hier de Romeinse Hijskraan in ontvangst. Deze Romeinse Hijskraan is gebouwd door de vrijwilligers van de Vereniging Vrienden van Archeon, de VVvA. Op deze foto staan Niko Geerlings en Tiny Brouwers, die in het bestuur van de VVvA zitten. Ook staat de Romeinse priester Monty Hanzen op de foto. Ze feliciteren Jack Veldman en Archeon.

IMG_2296In 11 december 2016 werd langs de N11 te Alphen aan den Rijn de landmerk in gebruik  genomen.

De romeinse stalen legionair is ruim 9 meter hoog, en daarmee een duidelijke herkenning voor iedere automobilist dat de Romeinse stad Alphen aan den Rijn wordt genaderd.

IMG_2260Dit project werd in het kader van het Limes programma van de provincie Zuid-Holland geopend door de heer Kees van Velzen, wethouder van de gemeente Alphen aan den Rijn. Daarnaast was de heer Rik Jansen, gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland aanwezig bij de opening.

Uitreiking kidsproofmuseumOp deze afbeelding mag Archeon de Kidsproof Museum Award van de Nederlandse Museum Vereniging ontvangen. De prijsuitreiking vond plaats in maart 2015 in het Naturalis in Leiden. Samen met de middeleeuwse dame Ayla neemt Jack Veldman de award in ontvangst.

team fotoOp deze afbeelding is het organisatie team van Archeon afgebeeld. Deze afbeelding is genomen ten tijde van de start van het congres Open Arch in april 2014 in Archeon. Open Arch was een 5 jarig Europees project met 10 verschillende archeologische openlucht musea.

water2Archeon schenkt op deze afbeelding Earth Water. Archeon steunt het goede doel Earth Water. In dit kader is er de actie 10 euro cent voor schoon drink water gehouden onder de schoolkinderen en bezoekers van Archeon. Er is meer dan 7000 euro bijeengebracht. 3500 euro was afkomstig van de scholieren. Archeon heeft dit bedrag verdubbeld. Hierdoor zijn er meer dan 8 waterpompen in Malawi gebouwd en kunnen de meisjes daar nu naar school, in plaats van dat ze uren moesten lopen om water te halen.

Jack Veldman en MaximaOp 23 augustus 2011 is de villa Rijswijk geopend door hare majesteit prinses Maxima. Onder leiding van Jack Veldman begeleiden de heer Han Weber, gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland, de heer Niko Geerlings, voorzitter van de Stichting Romeins Museum Alphen aan den Rijn en de heer Bas Eenhoorn, burgemeester van Alphen aan den Rijn, Prinses Maxima naar de Villa Rijswijk.

Het welkomstwoord en de toespraken werden gehouden in de herberg van Archeon. Hier werd tevens het kleitablet ondertekend door de prinses.

De door de hout afdeling van Archeon gefabriceerde eiken entree deuren van de Villa Rijswijk werden tevens door Maxima geopend. Hiermee opende zij het museum.

V.O.A. Business Borrel

voaborrel1-9-11 (9)_optDaags na de opening van de villa Rijswijk door prinses Maxima ontving Jack Veldman als directeur van Archeon de ondernemers als leden van de V.O.A. op het terras van de villa Rijswijk.